OPEN CALL – SPIRALE POÉTIK

28 februari, 2023 | Nieuws

DEZE OPROEP IS AFGELOPEN.

We zijn op zoek naar artistieke voorstellen voor onze OPEN CALL SPIRALE POÉTIK – IN BEWEGING. Tijdens de kunstenzomer van Park Poétik krijgen kunstenaars vrij spel in de straten van Sint-Gillis en Vorst. Dit jaar gaan we aan de slag rond het thema “WHAT MEANS TOGETHER?

We nodigen kunstenaars uit om een interventie te creëren rond dit thema of om een bestaand project voor te stellen.
Met Spirale Poétik trekken we naar straten en pleinen en via pop-up en/of bewegende interventies zaaien we overal waar mogelijk poëzie. Bouw mee aan een zomer vol verrassingen, verwondering en experiment voor allen, met een act, performance, installatie of parade.

Participatieve projecten zijn meer dan welkom! Binnen het thema “WHAT MEANS TOGETHER?” zijn we op zoek naar projecten die het publiek over deze vraag aan het denken zetten en/of die hen uitnodigen om samen te handelen, een collectief gebaar te maken.

Op zoek naar inspiratie? We polsten al naar de zomerdromen van bewoners, vrijwilligers en partners. Die vind je terug in dit >> WOORDENWOLK

Daarnaast biedt Park Poétik enkele tools waar je mee aan de slag kan:
– De Cuistax à Gogo  is een eco-mobiele 🚲 sound system waarmee je publiek kan opzoeken met een performance of concert;
– Het bad op wielen is een ludiek mobiel mini-zwembad waarrond je een interventie met of rond water kan opbouwen;
– Met de Arbres Poétik-karren  en planken bouw je in no time een kleine, mobiele uitvalsbasis op straat (?)
– De transparante Caravan
>> Infos + photos

Zin om met één van de ideeën uit de WOORDENWOLK of één van de tools aan de slag te gaan en er je eigen artistieke stempel op te drukken? Of denk je aan een ander project dat perfect binnen deze oproep past?

>> formulier ✍️

~~We zoeken 🔎
//Inspirerende en verrassende acts, pop-up acties en betoverende shows //Bewegende performances en parades langs straten en pleinen
//Interactieve installaties en participatieve ateliers … die tot de verbeelding spreken binnen het thema ‘WHAT MEANS TOGETHER’? … die in het kader van het concept ‘SPIRALE POÉTIK’ poëzie breed verspreiden in het straatbeeld, die in beweging zijn. Denk aan interventies die mogelijk zijn op verschillende plaatsen, aan verplaatsingen door de straten, aan bewegend publiek of publiek dat jou ziet bewegen. Alle creatieve interpretaties zijn welkom!

~~Voor wie? 👥
Individuen, artiesten, collectieven, verenigingen. Iedereen kan zich aanmelden.

~~Voorwaarden 🤝
// Het project vindt voornamelijk plaats in de gemeenten Vorst en Sint-Gillis.
// Het project kan in de publieke ruimte in open lucht plaatsvinden (in geval van extreme weersomstandigheden kunnen wijziging van tijdstip of data in overweging genomen worden).
// Het project staat open voor alle bewoners en passanten en sluit op geen enkele manier mensen uit.
// Het project vindt plaats in de zomer van 2023, tussen 1 juli en 27 augustus, bij voorkeur op woensdag en zaterdag, op elk moment van de dag (wij zullen het tijdschema in overleg met u en in functie van het doelpubliek aanpassen).
// Het wordt georganiseerd binnen de regelgeving van de bevoegde overheden en ordediensten.

~~Criteria ✨
// Past het project binnen het thema WHAT MEANS TOGETHER?
// Past het project binnen het concept SPIRALE: is het gericht op een brede verspreiding van poëzie in het straatbeeld? Is het project ‘pop-up’ inzetbaar op verschillende locaties (duur specifiëren)? Is het project in beweging?
// Is het project geschikt voor en afgestemd op de openbare ruimte? Hoe verhoudt het project zich tot zijn omgeving? Welke vorm(en) van interactie maakt het project mogelijk?
// Is het project productioneel haalbaar? Onze voorkeur gaat naar logistieke eenvoud: voorstellen die geen elektriciteitsaansluiting nodig hebben, die een beperkte of minimale opbouw vragen, waar geen straten voor afgesloten worden, enz.
// Zijn het projectvoorstel, inzet en tijdsinvestering van deelnemers en budget in balans?
// Is het project origineel en verrassend? Spreekt het tot de verbeelding?
// Heeft het project aandacht duurzaamheid en respect voor het milieu, bijvoorbeeld door het gebruik van gerecycleerde materialen en zachte mobiliteit te bevorderen?

~~De begroting 💰
Park Poétik kent per project een budget van €150 tot €1500 toe, alle kosten inbegrepen, incl. BTW. Je doet een aanvraag voor:
// Een kleine interventie (tijdsinvestering max. 1 dag, met beperkte materiaalkost) : max. €500
// Programmatie van een bestaand project: max. €1500 euro
// Creatie van een nieuw project in het kader van Park Poétik: max. €2500 euro
Partnerschappen en co-producties met inbreng van eigen middelen zijn toegestaan en worden aangemoedigd.

⏰ Uiterste datum om te solliciteren: 26/03 inclusief.
📩 U hoort midden april van ons.
Vragen / help desk
dounia@parkpoetik.be
0484 96 41 71

Pin It on Pinterest

Share This