Home Programma Observatorium#2 Rebeca Fernandez Lopez

Artiest

Marais, Vorst

Locatie

Marais, Vorst
Luttrebruglaan, 1190 Vorst

Datum

7 juli, 2022
Voorbij!

Tijd

Gehele dag

Observatorium#2 Rebeca Fernandez Lopez

Het observatorium is de habitat van een vreemde vogel die ons uitnodigt om zijn omgeving en de wezens die er rondlopen te observeren. Het nodigt ons uit onszelf vragen te stellen: Wat zijn ze aan het doen? Hoe gebruiken ze deze plek? Wat zeggen ze over het moeras?

Een week lang woont daar een vreemde vogel. Een rieten structuur, die fungeert als een eivormige schuur, waarvan de buitenste laag, de zogenaamde bekleding, verwisselbaar is en de artistieke schepping van zijn bewoner zal zijn.

Drie wezens zullen daar verblijven en je uitnodigen om hun universum en hun manier van kijken te ontdekken. De sterrenwacht zal elke keer van plaats veranderen en zal u uitnodigen om andere waarnemingen te doen. Een nieuwe bewoner, een nieuwe plek, een andere kijk, nieuwe observaties.

 

Kunstenaars observatorium

1.07 – 7.07   Observatoire Cycl.one
7.07 – 14.07 Observatoire Rebeca Fernandez Lopez & BRASS (een mantel gemaakt tijdens een participatief haakatelier)
28.07 – 4.08 Observatoire Ramona & Rosa
  • Park Poétik Concept

    Nest Marais

    01/07 – 04/08

    Voor één keer zullen de “Vreemde Vogels” van Park Poétik zich voegen bij de reeds rijke en aanwezige vogelpopulatie van de Marais Wiels. Het is een voormalig braakliggend industrieterrein op een steenworp afstand van het Zuidstation, waar de natuur in de loop der jaren weer tot leven is gewekt rond een meer. Door middel van artistieke interventies, zowel visueel als performatief, zullen deze – al dan niet vliegende – wezens een dialoog aangaan over het menselijke en niet-menselijke samenleven dat eigen is aan deze plek, die zo kostbaar is voor zijn buurt.oor één keer zullen de “Vreemde Vogels” van Park Poétik zich voegen bij de reeds rijke en aanwezige vogelpopulatie van de Marais Wiels. Het is een voormalig braakliggend industrieterrein op een steenworp afstand van het Zuidstation, waar de natuur in de loop der jaren weer tot leven is gewekt rond een meer. Door middel van artistieke interventies, zowel visueel als performatief, zullen deze – al dan niet vliegende – wezens een dialoog aangaan over het menselijke en niet-menselijke samenleven dat eigen is aan deze plek, die zo kostbaar is voor zijn buurt.

    Meer Nest Marais

Pin It on Pinterest

Share This