Home Programma Open ateliers met Yoann Desagher

Artiest

 • YOANN DESAGHER
  YOANN DESAGHER

  Après plusieurs formations en théâtre et participation
  active à plusieurs pièces de théâtre, il s’est formé en
  arts du cirque de manière autodidactique. Avec ses
  compétences acquises tout au long de son
  apprentissage, il a décidé de créer des spectacles
  adressés a un large public, et d’ainsi lier le théâtre et le
  cirque sur des thème environnementaux et sociétaux.

Park Poétik

Organisator

Park Poétik
Marais, Vorst

Locatie

Marais, Vorst
Luttrebruglaan, 1190 Vorst

Datum

5 - 9 juli, 2023
Voorbij!

Tijd

17:00 - 20:00

Open ateliers met Yoann Desagher

We creëren samen een sculptuur om de rol van water in de levenscyclus te benadrukken. We maken een personage met een trechterhoofd, gemaakt van volledig gerecycleerde voorwerpen. Aan de uiteinden en langs de hele structuur worden potten bevestigd om er later aarde in te doen en plantjes te planten.

Het werk zal in de loop van de tijd evolueren, afhankelijk van de artistieke interventie van de deelnemers. Het wil de nadruk leggen op de rol van water en zijn vermogen om leven te schenken in een wereld die steeds meer door plastic wordt vervuild.

Het doel is om na te denken over het belang van water en de impact ervan op het milieu. Wat is de impact van watervervuiling op het milieu? Wat is de impact van plasticvervuiling op water?

 • Park Poétik Concept

  “Waterzoekers” zet het vloeibare element in de schijnwerpers en maakt onzichtbaar water zichtbaar in onze stad. De hele zomer lang is water het kostbare, bindende materiaal dat ons samenbrengt tijdens wekenlange workshops waaraan iedereen kan deelnemen. In de loop van deze workshops zal een reeks sculpturen in de openbare ruimte worden opgericht, die Sint-Gillis en Vorst als een stroom met elkaar verbinden.

Pin It on Pinterest

Share This