Home Programma muziek radio Park Poétik Kinshasa

Artiesten

Categorie

Datum

5 - 6 juli, 2023
Voorbij!

Tijd

15:00 - 19:00

Park Poétik Kinshasa

Elk jaar zaait Park Poétik zijn zaadje poëzie in Vorst en Sint-Gillis (Brussel, België). Het doet ideeën ontkiemen, verlicht straten, vrolijkt gezichten op en maakt dromen waar. De takken en bladeren groeien zo snel dat ze zichtbare en onzichtbare grenzen overschrijden en eindigen in de bruisende straten van Matete (zuidwest Kinshasa, Congo).

Dit is het verhaal van een getalenteerde jonge beeldende kunstenaar, Daniel Toya – Robotboy uit Kinshasa, die een straatfestival wil organiseren in Kinshasa in de gemeente Matete na zijn avonturen tijdens zijn residentie in Park Poétik te Brussel in 2022. Bij zijn terugkeer nam hij onmiddellijk contact op met de kunstenaars met wie hij gewend was samen te werken en ging hij op zoek naar nieuw talent in zijn buurt. Iedereen was enthousiast en de ambitie voor dit project kwam snel van de grond.

Het ging niet altijd zoals gepland, met hier en daar wat communicatieproblemen of afwezigen op collectieve vergaderingen. Anderen werkten dan weer om te overleven en hadden daardoor niet altijd even veel tijd voor hun praktijk als kunstenaar. Het werd een lang proces van uitwisseling op grote afstand en met overleg over de fundamenten van Park Poétik Kinshasa.

Uiteindelijk verloor Super Daniel de hoop niet en zette hij zijn droom voort door zijn superheldenkostuum aan te trekken om de kunst te redden en het recht op cultuur voor de mensen van Kinshasa door te duwen.

Kom Park Poétik ontdekken op de Radio Poétik-evenementen!

Bekijk de documentaire die tijdens het proces werd gemaakt door onze eigenste Vanessa Mbuyi
(in Brussel, maar afkomstig uit Kinshasa).

woensdag
5/07/2023
op Square Jacques Franck
15:00 – 19:00
donderdag
6/07/2023
in de Fortstraat, naast Pianofabriek
15:00 – 19:00

 

Pin It on Pinterest

Share This