Artiest

 • KNEPH
  KNEPH

  KNEPH (vzw) is een artistiek atelier waar via eigenzinnige reflectie en multimediale actie diepgaande artistieke processen kunnen gerealiseerd worden.

Locatie

Marronnier, Bovenaan in het Park van Vorst
Kemmelberg, Mont Kemmel Bushalte
Categorie

Datum

12 augustus, 2022
Voorbij!

Tijd

20:00

LUNATIK#3

Lunatik :  Gebaseerd op de maancyclus: elke vrijdagavond van augustus een maaninterventie aan de boom.

20:00 Artistieke maan-ritueel met Julia Taddei bij de stervende wilde paardenkastanje in het Park van Vorst.

NEST MARRONNIER is een langlopend afscheidsproces van de oude wilde paardenkastje bovenaan in het Park van Vorst tijdens de kunstenzomer Park Poétik 2022. De boom  lijdt aan de kastanjebloedingsziekte en is stervende. Al ziet hij er niet ziek uit en krijgt hij zelfs nog blaadjes en bloesems deze lente, toch wordt hij van binnenuit uitgehold door een ziekmakende bacterie.

 • Park Poétik Concept

  Dit natuurnest zal worden opgedragen aan de zieke kastanjeboom boven in het Park van Vorst.

  Rondom de zieke boom (om veiligheidsredenen beschermd door een kastanjehek) begeleiden poëtische en rituele interventies zijn langzame dood terwijl zijn leven wordt gevierd. Dit zomerprogramma is de voortzetting van een proces dat in het najaar van 2021 is begonnen, met de beeldhouwer Charles Djeumou die beeldhouwwerken maakte in de zieke takken. Door contact met de buren van het park zijn veel verhalen over deze boom naar boven gekomen, waardoor een gemeenschappelijk verhaal is ontstaan dat we de hele maand augustus zullen blijven ontwikkelen.
  Elke vrijdag, bij maansopgang, zal een rituele avond begeleid door meerstemmige liederen de nacht doen schudden. Van 21 tot 26 augustus zal een wake rond de boom ritme geven aan het park. Op het programma: ochtendmeditaties, Koffie-papote, creatieve workshops, optredens, optochten en een poëtische bioscoop!

  Meer Nest Marronnier

Pin It on Pinterest

Share This