(c) Queer Nature

Artiest

Park Poétik

Organisateur

Park Poétik
Inschrijven
Marais, Vorst

Lieu

Marais, Vorst
Luttrebruglaan, 1190 Vorst

Date

3 juillet, 2022
Expiré!

Heure

14:00 - 17:00

Queer nature

Aan de hand van collaboratieve storytelling bouwt Theo Cosaert verder op de verschillende verhalen die doorheen de tijd zijn ontstaan over de Marais Wiels, met een specifieke focus op queerness. Ze onderzoeken hoe de natuur zich vaker dan we denken buiten de norm gedraagt, maar ook hoe queer personen zich verhouden tot de natuur. Het uiteindelijke doel is om een geleide wandeling te maken in Marais Wiels, waarin de verhalen van queer personen en queer natuur een centrale plek krijgen. Op die manier zetten queer natuur en queer personen de toon, maar krijgen ook bestaande verhalen en ervaringen van buurtbewoners en bezoekers de kans om te interageren met deze verhalen.

03.07 PARTICIPATIEF ATELIER

Ga met ons mee op dit queer natuur avontuur. Een namiddag van wandelen, praten en workshops, terwijl we verhalen, dromen en fantasieën uitwisselen over wat natuur is en zou kunnen zijn. Verhalen kunnen gedeeld en gefaciliteerd worden in het Engels, Frans, Arabisch & Nederlands. We ontmoeten elkaar om 14:00 aan het water van Marais Wiels. Dit evenement vindt plaats in het kader van Park Poétiek in Marais Wiels.

Dit evenement is exclusief voor queer natuurliefhebbers, met als doel queer verhalen te versterken. Gelieve hier te RSVP’en: queernaturewiels@outlook.com (het is gratis 🙂 )

28.07 INTERACTIEVE POËTISCHE AUDIOWANDELING

Tot slot brengen we deze verhalen, inzichten en kennis in een derde fase samen in een interactieve poëtische audiowandeling, die bezoekers in contact brengt met de natuur en de gebouwde constructies in Marais Wiels.

Alle evenementen vinden plaats in de Marais WIELS. Schrijf je nu in voor het participatieve atelier!

  • Park Poétik Concept

    Nest Marais

    01/07 – 04/08

    De Drôles d’Oiseaux viendront s’ajouter, le temps d’un été, à la population volatile déjà riche et présente du Marais Wiels, ancienne friche industrielle nichée à deux pas de la gare du Midi, où la nature s’est réinvitée au fil des années autour d’un plan d’eau. Via des interventions artistiques autant visuelles que performatives, ces êtres - volants ou hors normes - engageront un dialogue sur la cohabitation humaine et non-humaine propre à ce lieu, si précieux pour son quartier.

    Meer Nest Marais

Poster le commentaire

Pin It on Pinterest

Share This