(c) Queer Nature

Artiest

Park Poétik

Organised by

Park Poétik
Inschrijven
Marais, Vorst

Location

Marais, Vorst
Luttrebruglaan, 1190 Vorst

Date

3 July, 2022
Expired!

Time

14:00 - 17:00

Queer nature

Aan de hand van collaboratieve storytelling bouwt Theo Cosaert verder op de verschillende verhalen die doorheen de tijd zijn ontstaan over de Marais Wiels, met een specifieke focus op queerness. Ze onderzoeken hoe de natuur zich vaker dan we denken buiten de norm gedraagt, maar ook hoe queer personen zich verhouden tot de natuur. Het uiteindelijke doel is om een geleide wandeling te maken in Marais Wiels, waarin de verhalen van queer personen en queer natuur een centrale plek krijgen. Op die manier zetten queer natuur en queer personen de toon, maar krijgen ook bestaande verhalen en ervaringen van buurtbewoners en bezoekers de kans om te interageren met deze verhalen.

03.07 PARTICIPATIEF ATELIER

Ga met ons mee op dit queer natuur avontuur. Een namiddag van wandelen, praten en workshops, terwijl we verhalen, dromen en fantasieën uitwisselen over wat natuur is en zou kunnen zijn. Verhalen kunnen gedeeld en gefaciliteerd worden in het Engels, Frans, Arabisch & Nederlands. We ontmoeten elkaar om 14:00 aan het water van Marais Wiels. Dit evenement vindt plaats in het kader van Park Poétiek in Marais Wiels.

Dit evenement is exclusief voor queer natuurliefhebbers, met als doel queer verhalen te versterken. Gelieve hier te RSVP’en: queernaturewiels@outlook.com (het is gratis 🙂 )

28.07 INTERACTIEVE POËTISCHE AUDIOWANDELING

Tot slot brengen we deze verhalen, inzichten en kennis in een derde fase samen in een interactieve poëtische audiowandeling, die bezoekers in contact brengt met de natuur en de gebouwde constructies in Marais Wiels.

Alle evenementen vinden plaats in de Marais WIELS. Schrijf je nu in voor het participatieve atelier!

  • Park Poétik Concept

    Nest Marais

    01/07 – 04/08

    For one summer, the "Drôles d'Oiseaux" will be added to the already rich and present bird population of the Marais Wiels, a former industrial wasteland nestled a stone's throw from the Gare du Midi, where nature has been reinvited over the years around a lake. Through artistic interventions, both visual and performative, these beings - flying or out of the ordinary - will engage in a dialogue on the human and non-human cohabitation specific to this place, which is so precious for its neighbourhood.

    Meer Nest Marais

Submit a Comment

Pin It on Pinterest

Share This