Home Programma circus Ceci n’est pas un spectacle
(c) Ceci-nest-pas-un-spectacle-cie-balancetoi-Alex-Allison

Artiest

Park Poétik

Organisator

Park Poétik
Marais, Vorst

Locatie

Marais, Vorst
Luttrebruglaan, 1190 Vorst
Categorie

Datum

1 juli, 2022
Voorbij!

Tijd

16:30 - 20:00

Ceci n’est pas un spectacle

Ceci n’est pas un spectacle is een ode aan betrokkenheid en zachtheid bij menselijk contact. Een ontmoeting die tot uiting komt wanneer handen elkaar raken en die uitmondt in dans en acrobatiek.

Het idee werd geboren tijdens de eerste lockdown, toen sanitaire maatregelen het publiek verhinderden naar de show te komen.

De gezondheidscrisis dwong ons om de manier waarop we in de maatschappij leven en de manier waarop we met anderen omgaan te heroverwegen. Tijdens de crisis werden we aangemoedigd fysiek afstand van elkaar te nemen, werd ons gezegd onze huizen niet te verlaten en werd het ons zelfs verboden op openbare banken te zitten! Vandaag zijn we nog steeds in een stadium waar handen schudden en kussen niet langer ongevaarlijk zijn. In deze context stelt Ceci n’est pas un spectacle deze nieuwe verhouding tot menselijk contact in vraag. Ze ensceneert de (her)ontdekkingen van twee mensen die elkaar ontmoeten, nader tot elkaar komen en de plaats die hen omringt opnieuw ontdekken.

 

  • Park Poétik Concept

    Nest Marais

    Marais WIELS, een groene oase achter de industriële gebouwen van de voormalige bierbrouwerij Wielemans. Een plek die sterk begeerd wordt door zijn buren en gevleugelde bewoners maar binnenkort onderhevig zal zijn aan openbare werken. Via artistieke interventies wensen we de dialoog te versterken rond het gezamenlijk beheer van deze plek. We spitsen ons toe op de co-relatie tussen mens en natuur.

    Meer informatie

Pin It on Pinterest

Share This