(c) Tine Declerck
Park Poétik

Organisator

Park Poétik
Marais, Vorst

Locatie

Marais, Vorst
Luttrebruglaan, 1190 Vorst
Categorie

Datum

4 juli, 2022
Voorbij!

Tijd

19:30 - 20:30

FLIES

FLIES verkent de ruimte tussen installatie en performance en is een in situ stuk dat het verticale vlak ‘activeert’. Vier performers, hangen vast aan een touw, bewegen zich door cycli van springen, vallen en rennen, waarbij de onderlinge relatie tussen ruimte en beweging wordt benadrukt. Door het bewonen van (traditioneel beschouwd) onbewoonbare ruimte, nodigt FLIES het publiek uit om de wereld vanuit een nieuw perspectief te bekijken.

Lengte: 50 minuten

Credit:
Choreografie: Renato Miskolczi
Dramaturgie en Productie: Abigail Aleksander
In samenwerking met en uitgevoerd door: Charlotte Cétaire, Eleni Roberts, Jean Pierre Bure, Urte Groblyte
Mentor: Christine De Smedt
Technisch advies en klimmentor: Esteban Vin en Mami Kitagawa
Technicus: Esteban Vin

FLIES werd gecreëerd als een persoonlijk werkproject tijdens de GXIII trainingscyclus bij P.A.R.T.S. in samenwerking met WIELS en Park Poétik.

  • Park Poétik Concept

    Nest Marais

    Voor één keer zullen de “Vreemde Vogels” van Park Poétik zich voegen bij de reeds rijke en aanwezige vogelpopulatie van de Marais Wiels. Het is een voormalig braakliggend industrieterrein op een steenworp afstand van het Zuidstation, waar de natuur in de loop der jaren weer tot leven is gewekt rond een meer. Door middel van artistieke interventies, zowel visueel als performatief, zullen deze – al dan niet vliegende – wezens een dialoog aangaan over het menselijke en niet-menselijke samenleven dat eigen is aan deze plek, die zo kostbaar is voor zijn buurt.oor één keer zullen de “Vreemde Vogels” van Park Poétik zich voegen bij de reeds rijke en aanwezige vogelpopulatie van de Marais Wiels. Het is een voormalig braakliggend industrieterrein op een steenworp afstand van het Zuidstation, waar de natuur in de loop der jaren weer tot leven is gewekt rond een meer. Door middel van artistieke interventies, zowel visueel als performatief, zullen deze – al dan niet vliegende – wezens een dialoog aangaan over het menselijke en niet-menselijke samenleven dat eigen is aan deze plek, die zo kostbaar is voor zijn buurt.

Pin It on Pinterest

Share This