Home Programma Poétik Assembly | 4/12/2023

Datum

4 december, 2023
Voorbij!

Tijd

16:00 - 21:00

Poétik Assembly | 4/12/2023

Op 4 december komen we samen om te dromen over volgende zomer. We blikken terug en we blikken vooruit. Als je je nog niet hebt ingeschreven, vul dan het formulier in:
IK SCHRIJF ME IN! JE M’INSCRIT !

Denk je nog aan iemand die jij graag zou uitnodigen voor de Poétik Assembly? Aarzel niet om deze uitnodiging door te sturen.
Hoe gaat dit in zijn werking? Hieronder lees je meer. Kom vrijblijvend langs!

PROGRAMMA : 16u tot 19u + drink achteraf
in WIELS (Van Volxemlaan 354, 1190 Vorst)

16:00 Hello + Surprise “Tête-à-tête in de Wolken” by Productions & zonen
16:30 Het woord aan de poétikizen·ne·s: Dada Boumedien-Zellat, Monica Lucaccioni, Mustapha Aboulkhir, Tifenn Maudire
16:50 Filmprojectie “Park Poétik Kinshasa” (15”)
17:10 Flashback & uitleg over de evaluaties van Park Poétik 2023
17:45 Stemming nieuwe ideeën Park Poétik 2024
18:15 Dreamcatching (het oogsten van jullie dromen)
18:45 Outro
19:00 Soep + drink & concert: Trio Bolingo (congolese rumba)

doorlopend (16u > 19u)
– Radio Poétik door Marie-Rose Venneman
– Babbelbox door Judith Du Faux

DREAMCATCHING & CONCEPT MAKING: het zandlopermodel

Al diegenen die Park Poétik vormgeven en betrokken zijn bij brainstormsessies en de uitwerking van de poëtische interventies noemen we de “dreamcatchers”. Zij gaan na de zomer aan de slag en werken nieuwe of aangepaste dromen uit op basis van vorige editie(s) en bepalen het thema en de inhoudelijke lijn van de volgende editie om een coherentie te garanderen. Dit proces neemt ruim 6 maanden in beslag. Ze reiken daarvoor ook de hand aan nieuw- of oudkomers. De “dreamcatchers” zijn believers in de kracht van participatief werken en vormen een bonte maar niet-exclusieve groep van artiesten, bewoners, vrijwilligers, socio-culturele organisaties en lokale overheden.

De groep “dreamcatchers” werkt organisch en blijft open en toegankelijk voor iedereen die wil meeschrijven aan het collectief verhaal. Naarmate het proces vordert worden er werkgroepen ingericht rond bepaalde poëtische interventies met een zelfde participatieve insteek of vorm. Zo ontstaan er verschillende concepten die op hun beurt verder worden uitgewerkt. De “conceptmakers” kiezen zelf voor welk concept zij zich willen engageren. Het coördinatieteam treedt op als bewaker van het participatief proces en wil op die manier bijdragen aan talentontwikkeling en kansen bieden aan mensen om te groeien (coaching, vorming, tijdelijke tewerkstelling, …). De broedplaats is het kloppend hart van Park Poétik om sociale impact te creëren.

Ben je nieuwsgierig? Als je wilt deelnemen aan de Poétik Assembly 2023, mail ons dan op lisa@parkpoetik.be

Tags:

Pin It on Pinterest

Share This