Home Programma Schaduwjagers en dromenvangers

Artiesten

Marais, Vorst

Locatie

Marais, Vorst
Luttrebruglaan, 1190 Vorst

Datum

13 juli, 2022
Voorbij!

Tijd

16:00 - 19:00

Schaduwjagers en dromenvangers

Toevallige passanten in de straat verschijnen en verdwijnen, net als hun dromen en gedachten. Mona en Margaux vragen hen om even stil te staan en leggen de contouren van hun aanwezigheid vast. Met stoepkrijt volgen ze hun schaduwen en in woorden vangen ze hun dromen. Gaandeweg vormt zich een lijntekening van verzamelde schaduwen in de straten van Vorst en Sint-Gillis. Die vormt een parcours dat leidt naar het moeras. 

Hier zal op woensdag 3.08 en op donderdag 4.08 een atelier plaatsvinden waarin iedereen mee kan collageren en bricoleren met de verzamelde woorden en beelden.

 • Park Poétik Concept

  • Nest Marais

   01/07 – 04/08

   Voor één keer zullen de “Vreemde Vogels” van Park Poétik zich voegen bij de reeds rijke en aanwezige vogelpopulatie van de Marais Wiels. Het is een voormalig braakliggend industrieterrein op een steenworp afstand van het Zuidstation, waar de natuur in de loop der jaren weer tot leven is gewekt rond een meer. Door middel van artistieke interventies, zowel visueel als performatief, zullen deze – al dan niet vliegende – wezens een dialoog aangaan over het menselijke en niet-menselijke samenleven dat eigen is aan deze plek, die zo kostbaar is voor zijn buurt.oor één keer zullen de “Vreemde Vogels” van Park Poétik zich voegen bij de reeds rijke en aanwezige vogelpopulatie van de Marais Wiels. Het is een voormalig braakliggend industrieterrein op een steenworp afstand van het Zuidstation, waar de natuur in de loop der jaren weer tot leven is gewekt rond een meer. Door middel van artistieke interventies, zowel visueel als performatief, zullen deze – al dan niet vliegende – wezens een dialoog aangaan over het menselijke en niet-menselijke samenleven dat eigen is aan deze plek, die zo kostbaar is voor zijn buurt.

   Meer Nest Marais

Urenschema

Pin It on Pinterest

Share This