Artiest

Park Poétik

Organisator

Park Poétik
SCHRIJF JE NU IN (GRATIS)
Parvis Saint-Antoine, Vorst

Locatie

Parvis Saint-Antoine, Vorst
Genuastraat 4, 1190 Vorst

Datum

15 augustus, 2022
Voorbij!

Tijd

14:00 - 16:30

Youyou Perchées

Kunstproject met youyou voor vrouwen in Parvis Saint-Antoine.

Sinds 2014 maakt de YouYou groep kunstwerken, performances en films die hun aanzet vinden in de youyou naast andere vocale uitingen. De youyou, een hoge triller die vreugde en andere intense emoties aanduidt, is ook bekend als zaghareed in het Arabisch of Kel in het Farsi. Het heeft verschijningsvormen in Noord-Afrika, Afrika bezuiden de Sahara, het Midden-Oosten, India en meer in het algemeen door migratie en diaspora.

Drie leden van de YouYou Groep begeleiden de deelnemers in een proces van verdiepende uitwisseling, leren en vocaal experimenteren. Alle deelnemers kunnen de youyou oefenen en ook nieuwe arrangementen ontwikkelen die verbindingen met de ruimte en collectieve vreugde mogelijk maken. De finale, van de reeks van 5 sessies, is een publieke presentatie op het Sint-Antoniusplein.

De eerste bijeenkomst op 15 augustus is gratis en open voor iedereen die geïnteresseerd is in het ervaren van de youyou en hoe de YouYou Group met hen werkt. De volgende data (16-24 augustus) zijn voor deelnemers die verder willen werken in een reeks sessies ter voorbereiding van de presentatie op 24 augustus op Sint-Antoniusplein.

ATELIER 15, 16, 17, 20 & 22/8, 14:00 – 16:30 (met inschrijvingen!)
https://www.universe.com/events/nest-saint-antoine-tickets-F8P1DX

TOONMOMENT 24/8, 15:30 – 17:30
Plaats : Parvis Saint-Antoine, 1190 Vorst

Kredieten
Concept : YouYou Groep. Facilitatoren : Sarah Leo, Hoda Siahtiri, Fatiha Setouti.
De YouYou Groep wordt in 2022 gesteund door de Vlaamse Gemeenschapscommissie, Stichting Kanal, Platform 0090.

 • Park Poétik Concept

  Nest Saint-Antoine

  Twee weken lang zal het Parvis Saint-Antoineplein worden bezield door een eclectisch programma dat voor iedereen toegankelijk is, met speciale aandacht voor vrouwen en kinderen. Kom elke dag met uw kleintjes (vanaf 0 jaar) om zachte momenten te delen: het prikkelen van de zintuigen, beweging, verhalen vertellen, in een cocooning sfeer. Voor de ouderen zijn er open en creatieve workshops, zoals graveren, schilderen, fotograferen en jeu de boules, liedjes, maar ook gezellige momenten: straatfeest en bbq.
  Houd gedurende de hele dag uw ogen en oren goed open, want acteurs, clowns, dansers en andere verrassingen zullen u komen verbazen! Plezier voor jong en oud!
  Om deze twee weken van gekte af te sluiten wordt er een groot straatfeest georganiseerd met activiteiten die door plaatselijke verenigingen en bewoners worden georganiseerd.

  Meer Nest St. Antoine

Pin It on Pinterest

Share This