Artiesten

 • An Vandevelde
 • Lilith & Mo
  Lilith & Mo

  Lilith & Mo vzw is een artistieke organisatie die projecten ontwikkelt in de publieke ruimte, waarbij kunst en participatie centraal staan. In de trajecten rondom hun artistieke installaties hebben ze aandacht voor lokaal talent en samenwerking met socio(-artistieke) organisaties.
  Het doel is om de creativiteit van ‘de gewone mens’ te prikkelen en om te zetten in een artistiek hoogstaand resultaat. Daarnaast streeft ze naar sociale cohesie en verbondenheid.

Park Marconi

Locatie

Park Marconi
Ter hoogte van Alsembergsesteenweg 296, 1190 Vorst

Datum

3 - 7 augustus, 2022
Voorbij!

Tijd

13:00 - 17:00

De Poëteek

De Poëteek : Het Bureau van Stadverzamelaars

Van 03/08 tot 07/08 – van 13h00 tot 17h

De Poëteek is het artistiek project van Lilith & Mo. Een week lang strand dit bureau voor stadsverzamelaars op een plein (van 03/08 tot 07/08) en gaat het op zoek naar de toevallige poëzie van deze locatie. Aan de hand van kleine experimentele opdrachten bouwen passanten, omwonenden en toevallige voorbijgangers mee aan een archief van kleine toevalligheden.

Kom je een kijkje nemen?

Zo kunnen de deelnemers een 10-tal opdrachten per dag uitvoeren, maar het kan ook bij maar één onderzoek blijven. Voor elke opdracht krijgen jullie het nodige materiaal mee : foto-apparaat, vergrootglas, flesje, nepsnor of krant,… Als stadsverzamelaar onderzoeken we de omgeving met al onze zintuigen. Alle resultaten worden verzameld, gedocumenteerd, geklasseerd en opgeslagen in De Poëteek.
Doel is om op een andere manier naar het park te kijken zodat de verborgen schoonheden zichtbaar worden. Samen bouwen we aan een collectie van kleine verrassingen, nieuwe ontdekkingen, warme ontmoetingen en artistieke fonkelingen… die op vrijdag 12 augustus in Nest Marconi tentoongesteld zullen worden.

 • Park Poétik Concept

  NEST Marconi

  Park Poétik trekt ook dit jaar weer naar het Marconi Park! Het resultaat van een mooie samenwerking tussen talrijke verenigingen uit Vorst, kunstenaars en inwoners van de wijk, zal #NestMarconi alle generaties van het publiek, kinderen, volwassenen en senioren, creatieve activiteiten aanbieden. Iedereen welkom om te dromen, plezier te maken en samen te bouwen.

  De verschillende workshops, gezellige momenten, voorstellingen en concerten zullen zich baseren op het concept van de Poëtheek, het bureau van stadsverzamelaars, waarbij iedereen zal worden uitgenodigd om mee te werken, om dit prachtige stadsparkje vanuit een nieuw perspectief te ontdekken.

  Meer Nest Marconi

Pin It on Pinterest

Share This