Home Programma Le cadeau

Artiesten

Park Poétik

Organisator

Park Poétik
Parvis Saint-Antoine, Vorst

Locatie

Parvis Saint-Antoine, Vorst
Genuastraat 4, 1190 Vorst

Datum

20 augustus, 2022
Voorbij!

Tijd

14:00 - 16:30

Le cadeau

Elke dag in de caravan op het Nest Saint Antoine

Vertoning van de experimentele film “The Gift” van Myriam Van Imschoot
Geproduceerd door Pianofabiek. Gefilmd in Brussel in 2018.
“The Gift” is een eerbetoon aan de “youyou” (in het Frans) of “zagharit” (in het Arabisch), een hoge stem waarmee vrouwen vreugde en andere intense emoties uiten in landen als Noord-Afrika, het Midden-Oosten, Afrika bezuiden de Sahara en Baskenland. Tegenwoordig duikt de kreet ook steeds meer op in westerse contexten. Het maakt deel uit van de diversificatie van geluiden die weerklinken in openbare en particuliere ruimten.
Eerder maakte Myriam Van Imschoot portretfilms, telkens gekoppeld aan een vocale artiest die een techniek beheerst om de stem te breken of te moduleren. In deze nieuwe film belichten vier portretten vrouwen die hun persoonlijke relatie met de skiff toelichten. Daarnaast toont het werk een collectieve actie van de Brusselse groep YOUYOU, met wie Myriam Van Imschoot al enige tijd vocaal optreedt. In de uiteindelijke versie nemen ze de daken van Brussel over en vliegen hun sporen over de stad.

 • Park Poétik Concept

  • Nest Saint-Antoine

   Twee weken lang zal het Parvis Saint-Antoineplein worden bezield door een eclectisch programma dat voor iedereen toegankelijk is, met speciale aandacht voor vrouwen en kinderen. Kom elke dag met uw kleintjes (vanaf 0 jaar) om zachte momenten te delen: het prikkelen van de zintuigen, beweging, verhalen vertellen, in een cocooning sfeer. Voor de ouderen zijn er open en creatieve workshops, zoals graveren, schilderen, fotograferen en jeu de boules, liedjes, maar ook gezellige momenten: straatfeest en bbq.
   Houd gedurende de hele dag uw ogen en oren goed open, want acteurs, clowns, dansers en andere verrassingen zullen u komen verbazen! Plezier voor jong en oud!
   Om deze twee weken van gekte af te sluiten wordt er een groot straatfeest georganiseerd met activiteiten die door plaatselijke verenigingen en bewoners worden georganiseerd.

   Meer Nest St. Antoine

Pin It on Pinterest

Share This