Artiest

Marais, Vorst

Locatie

Marais, Vorst
Luttrebruglaan, 1190 Vorst
Categorie

Datum

4 augustus, 2022
Voorbij!

STRIJD

Vechtende dieren heb je overal. Er zijn worstelende kevers, schreeuwende koala’s, moordende chimpansees en krabbende katten. Wie ooit giraffen heeft zien vechten weet dat zelfs deze gracieuze grazers een knetterende strijd kunnen voeren. Maar wat is spel en wat is strijd? Welk dier geeft ons de
regels voor een eerlijk duel? En wanneer ga je als mens het gevecht met elkaar aan?

Ontdek het in STRIJD: een speelse mix van muziektheater en biologie die de vechtlust in het dierenrijk onder de loep neemt. Tim Hammer en Mirthe Dokter gaan op de vloer de strijd met elkaar aan. Via de fascinerende fauna vieren ze het conflict. Want zonder strijd is er ook geen liefde.

Met STRIJD bouwen Tim Hammer en Mirthe Dokter voort op de door hun gevonden inspiratie in het dierenrijk. In 2016 maakten ze De Balts, een komische voorstelling over het baltsgedrag die speelde op o.a.  erol, Zwarte Cross, Noorderzon en Pop Arts Festival. STRIJD is de nieuwe voorstelling van Tim Hammer en Mirthe Dokter in coproductie met Feikes Huis, KASKO en Common Ground common Sense. De productie wordt mede mogelijk gemaakt vanuit het Fonds Podiumkunsten.

Performers/makers: Tim Hammer en Mirthe Dokter
Concept, text, music and performance: Mirthe Dokter and Tim Hammer
Final stagedirection: Annechien de Vocht
Dramaturgy: Pol Eggermont
stage fighting advisor: Erica Bilder
Publicity advisor: Martine Hoppen
Material advice: Sjoerd Wagenaar
Photography: Erik Franssen

 

 

  • Park Poétik Concept

    Nest Marais

    01/07 – 04/08

    Voor één keer zullen de “Vreemde Vogels” van Park Poétik zich voegen bij de reeds rijke en aanwezige vogelpopulatie van de Marais Wiels. Het is een voormalig braakliggend industrieterrein op een steenworp afstand van het Zuidstation, waar de natuur in de loop der jaren weer tot leven is gewekt rond een meer. Door middel van artistieke interventies, zowel visueel als performatief, zullen deze – al dan niet vliegende – wezens een dialoog aangaan over het menselijke en niet-menselijke samenleven dat eigen is aan deze plek, die zo kostbaar is voor zijn buurt.oor één keer zullen de “Vreemde Vogels” van Park Poétik zich voegen bij de reeds rijke en aanwezige vogelpopulatie van de Marais Wiels. Het is een voormalig braakliggend industrieterrein op een steenworp afstand van het Zuidstation, waar de natuur in de loop der jaren weer tot leven is gewekt rond een meer. Door middel van artistieke interventies, zowel visueel als performatief, zullen deze – al dan niet vliegende – wezens een dialoog aangaan over het menselijke en niet-menselijke samenleven dat eigen is aan deze plek, die zo kostbaar is voor zijn buurt.

    Meer Nest Marais

Pin It on Pinterest

Share This