TOMBOLO 2022 (c) Riviera Ruiz

Artiesten

Park Poétik

Organisator

Park Poétik
in beweging

Locatie

in beweging

Datum

7 juli, 2022
Voorbij!

Tijd

16:00 - 17:30

Tombolo

AFSPRAAK 16u MARAIS WIELS

De kinderen, tieners en senioren die het hele jaar door deelnemen aan stages of activiteiten, komen één keer per jaar (in het voorjaar) samen in de straten van Vorst en Sint-Gillis om hun creaties tijdens een optocht te presenteren. Dit initiatief stelt de sociaal-culturele actoren in staat zich te verenigen rond een gemeenschappelijk intergenerationeel project, de plaatsen en de doelgroepen los te koppelen en te presenteren wat er tijdens de cursussen en activiteiten is gedaan. De “paradeurs” zijn de deelnemers aan de cursussen en workshops die op verschillende plaatsen en door verenigingen van Vorst en Sint-Gillis worden georganiseerd.

Thema 

De buitengewone legende der magische wezens van het Fantastische Moeras.

Ken je het verhaal van het moeras achter WIELS en BRASS? Naar verluidt heeft er iemand meer dan 10 jaar geleden een gat gegraven in plaats van een muur te bouwen. En dat op de exacte plaats waar zich vroeger een ondergrondse waterreservoir bevond, waardoor de watermassa die we nu Wiels Marsh noemen, uit de grond is opgedoken.

Minder bekend is dat uit deze onwaarschijnlijke combinatie van gebeurtenissen, waarschijnlijk in combinatie met de creatieve golven die van de omringende gebouwen uitgaan, een aantal gekke en kleurrijke wezens zijn voortgekomen die uniek zijn voor dit kleine stukje land… Er is zeer weinig bekend over deze nogal geheimzinnige soorten. Tenzij u uw ogen strak op de hemel of op de grond gericht houdt, is het onwaarschijnlijk dat u ze in uw dagelijks leven ziet. Maar in de lente komen de moerasdieren uit hun schuilplaats en tonen ze zich in stijl

CRU + scraboutcha + MetX + Samba Résille + BRASS + Maison en Plus + CRU Hors les muren

  • Park Poétik Concept

    Nest Marais

    Marais WIELS, een groene oase achter de industriële gebouwen van de voormalige bierbrouwerij Wielemans. Een plek die sterk begeerd wordt door zijn buren en gevleugelde bewoners maar binnenkort onderhevig zal zijn aan openbare werken. Via artistieke interventies wensen we de dialoog te versterken rond het gezamenlijk beheer van deze plek. We spitsen ons toe op de co-relatie tussen mens en natuur.

    Meer Nest Marais

Pin It on Pinterest

Share This